Recept

Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58512

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Fazole bílé
0,5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
2 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 polévková lžíce Ocet
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
600 g Vepřová kýta
2 l Voda pitná
0,5 polévková lžíce Worcester
0,5 dl Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 901kJ
15% Sacharidy 55 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 351 mg
79% Bílkoviny 45 g

Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

2

K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat.

3

V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept