Recept

Sekaná se špenátovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 58517
Kategorie: Sekaná

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka sušená
7 stroužek Česnek
3 ks Cibule
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Vývar drůbeží
Na špenát
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Špenát listový čerstvý
0,3 kávová lžička Sůl
80 ml Zakysaná smetana
Na sekanou
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
800 g Maso mleté - mix
6 polévková lžíce Mléko plnotučné
80 g Mrkev kořen
70 g Ovesné vločky
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 224kJ
8% Sacharidy 29 g
76% Tuky 57 g
28% Sodík 554 mg
50% Bílkoviny 28 g

Sekaná se špenátovou náplní postup přípravy receptu:

1

Špenát opláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na jemno, česnek prolisujeme, tymiánové lístky nasekáme také na jemno. Mrkev strouháme nahrubo.

2

Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Poté polovinu cibulové směsi odložíme stranou, ke zbylé cibuli vmícháme rajčata i s nálevem, sušené bylinky, vývar, sůl, pepř a na mírném plameni za občasného míchání dusíme.

3

Na sekanou nejprve podusíme špenát asi 4 minuty, poté ho scedíme, necháme okapat a ještě zbylou vodu vymačkáme. Špenát nasekáme a v misce promícháme se strouhaným muškátovým oříškem, smetanou, solí i pepřem.

4

K mletému masu přidáme odloženou cibuli, nastrouhanou mrkev, tymián, vločky, rozšlehaná vejce, mléko, hořčici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a vypracujeme kompaktní hmotu.

5

Tu rozprostřeme na fólii, potřeme špenátovou směsí a za pomoci fólie stočíme do tvaru rolády. Oba konce upravíme tak, aby náplň nemohla vytéci. Sekanou vložíme do pekáče s nepřilnavým povrchem, v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut. Poté sekanou potřeme trochou rajčatové omáčky a dopečeme ještě 5 minut. Upečenou sekanou necháme pod alobalem asi 5 - 10 minut odpočinout. Krájíme na plátky, podáváme s rajčatovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept