Recept

Jehněčí kýta s jarní zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58524

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
5 ks Cibulka jarní
300 g Hrášek mražený
600 g Jehněčí kýta
300 g Karotka
1,1 kg Nové
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián
200 ml Víno bílé
500 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
9% Sacharidy 32 g
51% Tuky 39 g
38% Sodík 756 mg
64% Bílkoviny 36 g

Jehněčí kýta s jarní zeleninou postup přípravy receptu:

1

V silnostěnném hrnci na olej smažíme cibuli do zlatova, přidáme maso, česnek a smažíme, až maso zezlátne. K masu přilijeme horký vývar, víno, přidáme bobkový list, tymián, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. V troubě předehřáté na 180°C pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas směs promícháme. Když je maso poloměkké, přidáme karotku, cibulky a brambory. Dusíme do měkka. Asi 8 minut před koncem vaření přidáme hrášek, promícháme a dodusíme.

2

Směs podáváme posypanou petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept