Višňové vareňje
35 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
 - 250mililitrůVoda pitná
 - 100mililitrůBrandy
 - 1500gramůCukr moučkový
 
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Višně přebereme, omyjeme ve studené vodě, vypeckujeme a vložíme na mísu. Zasypeme je polovinou cukru, přidáme šťávu odkapanou při vypeckování a necháme asi 5 hodin v chladnu.
 - 2Potom vyluhovanou šťávu slijeme, je-li potřeba, doplníme vodou na 250 ml, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na sirup. Do vařícího se sirupu vsypeme proslazené višně a na mírném ohni je povaříme.
 - 3Že je ovoce správně uvařené poznáme, když na talířek kápneme sirup a kapka uchová svůj tvar, navíc ovoce neplave na povrchu, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
 - 4Do vlažné zavařeniny přimícháme koňak, vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.