Jednoduchý recept

Višňové vareňje

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58535

Ingredience

100 ml Brandy
1500 g Cukr moučkový
1 kg Višně
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 680kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Višňové vareňje postup přípravy receptu:

1

Višně přebereme, omyjeme ve studené vodě, vypeckujeme a vložíme na mísu. Zasypeme je polovinou cukru, přidáme šťávu odkapanou při vypeckování a necháme asi 5 hodin v chladnu.

2

Potom vyluhovanou šťávu slijeme, je-li potřeba, doplníme vodou na 250 ml, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na sirup. Do vařícího se sirupu vsypeme proslazené višně a na mírném ohni je povaříme.

3

Že je ovoce správně uvařené poznáme, když na talířek kápneme sirup a kapka uchová svůj tvar, navíc ovoce neplave na povrchu, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.

4

Do vlažné zavařeniny přimícháme koňak, vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept