Malinové vareňje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinové vareňje
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58536 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr moučkový |
1000 g | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.

Malinové vareňje postup přípravy receptu:
1 | Maliny opláchneme a přebereme, ze středu vytrhneme zdužnatělou osu, položíme je na mísu a zasypeme polovinou cukru. Mísu zakryjeme a uložíme do chladna na 5 hodin. |
2 | Ze šťávy, kterou maliny pustí a ze zbylého cukru svaříme sirup, necháme ho trochu vychladnout. Do sirupu pak vložíme maliny, nádobou opatrně potřásáme, aby se maliny do sirupu ponořily. Poté směs povaříme, až je sirup správně hustý, dáme jej vychladnout. Ovoce je správně uvařené, když kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo. |
3 | Vychladlé malinové vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.