Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58538 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 ks | Citrony |
2000 g | Cukr moučkový |
1 kg | Meloun žlutý |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,0mg |
Vláknina | 736,0mg |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Meloun žlutý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu postup přípravy receptu:
1 | Nedozrálý ananasový meloun oloupeme, rozpůlíme, vybereme střed se semeny a dužinu rozkrájíme na menší kostky. Menší citrony nakrájíme na tenká kolečka, vybereme jadérka, kolečka přepůlíme a přidáme k melounu. Směs pak posypeme polovinou cukru a dáme na 2 hodiny do chladna. |
2 | Zbylý cukr vsypeme do varné nádoby, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, až se zcela rozpustí, horký sirup potom nalijeme na melounové kostky s citronem. Druhý den sirup slijeme, převaříme a opět jím zalijeme ovoce. |
3 | Třetí den v sirupu ovoce vaříme tak dlouho až kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo. |
4 | Hotové vareňje necháme vychladnout a naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme v chladnu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.