Jednoduchý recept

Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58538

Ingredience

2 ks Citrony
2000 g Cukr moučkový
1 kg Meloun žlutý
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 678kJ
12% Sacharidy 42 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu postup přípravy receptu:

1

Nedozrálý ananasový meloun oloupeme, rozpůlíme, vybereme střed se semeny a dužinu rozkrájíme na menší kostky. Menší citrony nakrájíme na tenká kolečka, vybereme jadérka, kolečka přepůlíme a přidáme k melounu. Směs pak posypeme polovinou cukru a dáme na 2 hodiny do chladna.

2

Zbylý cukr vsypeme do varné nádoby, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, až se zcela rozpustí, horký sirup potom nalijeme na melounové kostky s citronem. Druhý den sirup slijeme, převaříme a opět jím zalijeme ovoce.

3

Třetí den v sirupu ovoce vaříme tak dlouho až kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.

4

Hotové vareňje necháme vychladnout a naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept