Tádžický citronový šerbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tádžický citronový šerbet
Tádžický citronový šerbet
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58542 |
Kategorie: | Limonády |
Ingredience
3 ks | Citrony |
400 g | Cukr moučkový |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 110,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Tádžický citronový šerbet postup přípravy receptu:
1 | Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu. |
2 | Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme. |
3 | Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.