Jednoduchý recept

Tádžický citronový šerbet

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58542

Ingredience

3 ks Citrony
400 g Cukr moučkový
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 690kJ
30% Sacharidy 108 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Tádžický citronový šerbet postup přípravy receptu:

1

Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu.

2

Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme.

3

Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept