Jednoduchý recept

Moldavská jablečná zavařenina

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58543

Ingredience

1750 g Cukr moučkový
2 kg Jablka
1 kávová lžička Skořice mletá
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 657kJ
11% Sacharidy 40 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Moldavská jablečná zavařenina postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.

2

Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.

3

Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.

4

Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykapání šťávy z jablek a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept