Moldavská jablečná zavařenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavská jablečná zavařenina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58543 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1750 g | Cukr moučkový |
2 kg | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Moldavská jablečná zavařenina postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme. |
2 | Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat. |
3 | Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut. |
4 | Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vykapání šťávy z jablek a k vychladnutí zavařeniny.