Jednoduchý recept

Sibiřská jeřabinová zavařenina

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58544

Ingredience

1500 g Cukr moučkový
1 kg Jeřabiny čerstvé
1,5 l Voda pitná
100 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 574kJ
9% Sacharidy 34 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Sibiřská jeřabinová zavařenina postup přípravy receptu:

1

Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.

2

Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.

3

Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.

4

Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept