Ruské vareňje z černého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské vareňje z černého rybízu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58545 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Černý rybíz |
1500 g | Cukr moučkový |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černý rybíz nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ruské vareňje z černého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat. |
2 | Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit. |
3 | Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k okapání rybízu a k vychladnutí zavařeniny.