Jednoduchý recept

Ruské vareňje z černého rybízu

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58545

Ingredience

1500 g Cukr moučkový
200 ml Voda pitná
1 kg Černý rybíz

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
8% Sacharidy 30 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Ruské vareňje z černého rybízu postup přípravy receptu:

1

Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat.

2

Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit.

3

Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k okapání rybízu a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept