Recept

Krymský chřest sterilovaný ve slaném nálevu

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58549

Ingredience

1 kg Chřest
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
2 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 15 kcal
Kilojoule 62kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
49% Sodík 984 mg
0% Bílkoviny 0 g

Krymský chřest sterilovaný ve slaném nálevu postup přípravy receptu:

1

Chřestové výhonky očistíme, odřízneme dřevnaté části, sloupneme vnější slupky a svážeme do menších svazečků.

2

Svazečky nastavíme do hrnce tak velkého, aby se pohodlně vešly a přilijeme vařící vodu, osolenou polovinou dávky soli do výše tří čtvrtin postavených chřestových výhonků. Hlavičky musejí vyčnívat z vody.

3

Hrnec postavíme na oheň, vodu uvedeme do varu a vaříme 8 minut. Poté stáhneme z ohně, chřest opatrně z hrnce vyjmeme a odvar přecedíme. Trochu vychladlý chřest stavíme velmi těsně vedle sebe do vypařených sklenic.

4

Odvar doplníme na 1 litr, přidáme ocet, uvedeme do varu, nasypeme druhou část soli, odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlým nálevem zalijeme zeleninu v lahvích, navrch nasypeme trochu krystalového cukru a špetku benzoanu sodného. Nálev doplníme až po okraj, sklenice patentním víčkem uzavřeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je zalijeme vodou a necháme sterilizovat.

5

Sterilujeme 1 hodinu (počítáno od chvíle, kdy voda začne vřít).

6

Sterilovaný chřest používáme v zimním období místo chřestu čerstvého.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept