Malinový sirup s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový sirup s červeným vínem
Malinový sirup s červeným vínem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58551 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
150 ml | Brandy |
1 kg | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 kg | Maliny |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 165,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Maliny, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Malinový sirup s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet. |
2 | Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme. |
3 | Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku. |
4 | Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme. |