Recept

Malinový sirup s červeným vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58551

Ingredience

150 ml Brandy
1 kg Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 kg Maliny
1 kávová lžička Skořice mletá
1,5 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 909kJ
12% Sacharidy 43 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Malinový sirup s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.

2

Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.

3

Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.

4

Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept