Recept

Špízy z mletého kuřecího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58558

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
4% Sacharidy 13 g
7% Tuky 5 g
20% Sodík 409 mg
60% Bílkoviny 34 g

Špízy z mletého kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na jemno, kuřecí maso umeleme, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.

2

V míse promícháme mleté maso, cibuli, sůl, pepř, citronovou šťávu, citronovou kůru a petrželovou nať. Vypracujeme kompaktní hmotu, pod fólií ji necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Špejle namočíme na půl hodiny do vody.

3

Z masové hmoty mokrýma rukama tvoříme válečky (cca 3 cm dlouhé) kolem špejlí. Špízy klademe na vymazaný (polovina dávky oleje) plech, na hodinu necháme v chladu odležet. Poté na grilu potřeném olejem grilujeme při střední teplotě asi 15 minut. Během grilování špejle otáčíme.

4

Špízy podáváme se studenou omáčkou dle vlastní chuti.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept