Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58559

Ingredience

500 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Hřebíček
1000 g Ořechy vlašské
1 ks Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 797kJ
9% Sacharidy 33 g
44% Tuky 33 g
0% Sodík 2 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zelené ořechy v cukru postup přípravy receptu:

1

Nezralé zelené vlašské ořechy (mají ještě měkkou slupku) omyjeme, na obou koncích seřízneme tenkou vrstvu a poté je propícháme silnou jehlou. Následně je vložíme do porcelánové mísy a zalijeme čistou studenou vodou tak, aby byly ponořené. Ořechy takto necháme namočené 7 - 8 dní a vodu 2 - 3 x denně vyměňujeme. Nakonec ořechy vhodíme do vařící vody, vaříme 25 minut, poté scedíme a opět zalijeme studenou vodou. Druhý den je znova scedíme a osušíme čistou utěrkou.

2

Cukr s 8 ks hřebíčku, kusem skořicové kůry a vanilkovým luskem svaříme se 150 ml vody na sirup. Ještě vařícím sirupem zalijeme ořechy, necháme 24 hodin odstát, poté ořechy cedníkem vybereme a sirup znovu uvedeme do varu. Ořechy následně vložíme zpět do sirupu. Tuto fázi přípravy zopakujeme ještě dvakrát (celkem tedy čtyřikrát). Na závěr ořechy povaříme v sirupu 10 minut.

3

Ořechy ještě za horka plníme do sklenic, zalijeme horkým sirupem a sklenice okamžitě uzavřeme. Necháme vychladnout a uložíme.

4

Ořechy v cukru používáme při přípravě moučníků, na ozdobu dortů i jako samostatný dezert. Sirup - hustý jako med - použijeme k dochucování sladkostí i nápojů.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k louhování ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept