Jednoduchý recept

Kulajda s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58565

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
200 g Kopr sterilovaný
2 kostka Masox
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana kysaná
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 194kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
58% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Kulajda s vejcem postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.

2

Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.

3

Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept