Kulajda s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kulajda s vejcem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58565 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
200 g | Kopr sterilovaný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kostka | Masox |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana kysaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 253,3mg |
Draslík | 388,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 290,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Smetana kysaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kulajda s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka. |
2 | Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku. |
3 | Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s opečenou vekou.