Grilované klobásy se švestkovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované klobásy se švestkovou marinádou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Anýz |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
150 g | Džem švestkový |
800 g | Klobása ostravská |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem švestkový, Klobása ostravská, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýz, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované klobásy se švestkovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Klobásy na mírném ohni necháme ve vodě přejít varem, odstavíme a ponecháme ve vodě, dokud nebudou pevné. Poté klobásy vyjmeme, rozpůlíme a potřeme prohřátou švestkovou marinádou. Klobásy klademe na plech vyložený pečicím papírem, v grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme. Během grilování klobásy otáčíme a potíráme marinádou. |
2 | Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou, opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.