Jednoduchý recept

Francouzská rybí polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58573

Ingredience

4 g Bobkový list
20 g Celer - nať
1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 ml Citrónová šťáva
800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Nové koření
50 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
3 plátek Pomerančová kůra
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 325kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 262 mg
53% Bílkoviny 30 g

Francouzská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Kapra vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli se 2 stroužky česneku drobně rozkrájíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Následovně do vody vložíme bobkový list, do jednoho svazku svázanou petrželovou a celerovou nať. Přidáme pomerančovou kůru, 50 ml oleje, sůl, pepř, nové koření, šafrán a povaříme 25 minut.

2

Potom rybu opatrně vybereme, vývar procedíme, zeleninu rozmixujeme. Vrátíme opět do vývaru, který povaříme ještě do bodu varu. Dochutíme polévku citrónovou šťávou, jemně nastrouhaným jedním stroužkem česnekem. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Ke každé porci zvlášť servírujeme podle porcí rozdělené uvařené maso a na dochucení čtvrtku citrónu.

Poznámka

Polévku podáváme teplou jako předkrm. Vhodnou přílohou jsou kousky nakrájené a na másle opečené veky (krutony).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept