Jednoduchý recept

Bramborové pečivo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58583

Ingredience

200 g Brambory vařené
2 g Hořčičné semínko
15 g Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 g Ovesné vločky
4 g Sůl
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 967kJ
11% Sacharidy 40 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 341 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bramborové pečivo postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.

2

Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.

Poznámka

Servírujeme částěčně vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept