Jednoduchý recept

Dušená rýže se sardinkami

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58591

Ingredience

2 g Citronová kůra
25 ml Citronová šťáva
8 g Cukr krupice
40 ml Ocet rýžový
40 g Pažitka
180 g Rýže dušená
160 g Sardinka obecná
30 g Sůl mořská
15 ml Víno rýžové čínské
15 g Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 551kJ
4% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
153% Sodík 3 g
17% Bílkoviny 9 g

Dušená rýže se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.

2

Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept