Obložené tousty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obložené tousty
Obložené tousty
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58595 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cherry rajčata |
4 krajíc | Chléb toastový |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Párky koktejlové |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Slanina vepřová |
4 ks | Vejce křepelčí |
1 ks | Vepřové jelítko |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Olej rostlinný, Pepř bílý, Slanina vepřová, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky koktejlové, Vepřové jelítko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cherry rajčata nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Obložené tousty postup přípravy receptu:
1 | Jelito nakrájíme na kolečka, z plátků slaniny odkrojíme kůži. |
2 | Pod rozpálený gril nejprve vložíme koktejlové párky, které opečeme ze všech stran, po třech minutách přidáme na kolečka rozkrájené jelito, po dalších 2 minutách plátky slaniny a po dalších 2 minutách omytá cherry rajčata. |
3 | Krajíce chleba nasucho opečeme a necháme v teple. |
4 | Na pánvi rozehřejeme olej a rozklepneme do něj vajíčka. Smažíme 1 - 2 minuty, než bílky ztuhnou. |
5 | Tousty namažeme máslem, na každý položíme jeden párek, kolečko jelita, plátek slaniny, volské oko z křepelčího vajíčka a cherry rajče. Opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.