Dušená rýže s úhořem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže s úhořem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58597 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
100 ml | Ocet rýžový |
50 ml | Omáčka sójová |
40 g | Pažitka |
200 g | Rýže dušená |
200 g | Úhoř mořský |
100 ml | Víno rýžové čínské |
400 ml | Vývar rybí |
15 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 284,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pažitka, Rýže dušená, Úhoř mořský, Víno rýžové čínské, Vývar rybí, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená rýže s úhořem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme, osušíme a stáhneme kůži. Do kastrůlku vlijeme rybí vývar, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přiložíme úhoře, vaříme zvolna 8 minut. Rybu necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar vyvaříme o polovinu a necháme také vychladnout. |
2 | Z dušené rýže vytvarujeme na talířcích pevné kopečky, pokapeme vychladlým vývarem z úhoře, navrch položíme kousek ryby, potřeme pastou wasabi, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.