Recept

Hovězí plátky v hořčičné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58615
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice staroanglická
1 kg Hovězí kýta
50 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na cibuli
600 g Cibule
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Sůl
Na vinnou marinádu
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
100 ml Voda pitná
1,5 polévková lžíce Worcester

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,356 kcal
Kilojoule 5 675kJ
5% Sacharidy 17 g
155% Tuky 117 g
12% Sodík 246 mg
96% Bílkoviny 54 g

Hovězí plátky v hořčičné marinádě postup přípravy receptu:

1

V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.

2

Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.

3

Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.

4

Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.

5

Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept