Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
923 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.
  • 3
    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.