Recept

Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58618
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Hovězí maso mleté
0,3 kávová lžička Kmín mletý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
30 ml Voda pitná
Na marinádu
1 ks Anýz
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
150 g Džem švestkový
1 kávová lžička Mouka kukuřičná
0,5 kávová lžička Sůl
60 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
14% Sacharidy 52 g
18% Tuky 13 g
24% Sodík 480 mg
98% Bílkoviny 55 g

Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.

2

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.

3

Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept