Telecí řízky na toustu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na toustu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule červená |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 g | Rajčata |
600 g | Telecí kýta |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
50 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sirup kukuřičný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Olej rostlinný, Rajčata, Telecí kýta, Česnek, Cibule, Citrony, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pomeranče, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Sirup kukuřičný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Hrozinky, Ocet ze šampaňského - Balsamic mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na toustu postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky. |
2 | Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně. |
3 | Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem. |
4 | Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí. |
5 | Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.