Recept

Telecí řízky na toustu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58620

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule červená
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
250 g Rajčata
600 g Telecí kýta
Na omáčku
0,5 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Hrozinky
1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Sirup kukuřičný
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 161kJ
23% Sacharidy 83 g
132% Tuky 99 g
38% Sodík 769 mg
88% Bílkoviny 50 g

Telecí řízky na toustu postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny odležet. Cibuli a rajčata pokrájíme na plátky.

2

Odleželé maso z obou stran namočíme do barbecue omáčky, položíme na mřížku, kterou jsme potřeli olejem a na grilu, který jsme předehřáli, pečeme maso zhruba 4 minuty po každé straně.

3

Současně pod grilem v misce ugrilujeme cibuli a rajčata, které jsme zakapali olejem. Toastový chléb opečeme nasucho, poté potřeme máslem.

4

Maso podáváme na toastech, přelijeme zbylou omáčkou, zdobíme rajčaty a cibulí.

5

Na omáčku krájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky nasekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept