Rýžové noky s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové noky s lososem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58623 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Losos - filety |
30 ml | Ocet rýžový |
80 g | Ředkev Takuan |
180 g | Rýže dušená |
15 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 174,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Rýže dušená, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Ředkev Takuan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové noky s lososem postup přípravy receptu:
1 | Syrový filet z lososa zbavíme kůže a nakrájíme na velmi tenké plátky. Každý plátek z jedné strany potřeme pastou wasabi a rozložíme po jednom na talířky. Z dušené rýže vytvarujeme noky, pokapeme octem, položíme na plátky lososa a zabalíme do roládky. |
2 | Rýžové noky obložíme ředkví nakrájenou na tenké plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.