Mozzarella zapečená v toustu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozzarella zapečená v toustu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58624 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
40 g | Bazalka |
8 krajíc | Chléb toastový |
60 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 293,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mozzarella, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozzarella zapečená v toustu postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky vyjmeme z konzervy, přendáme do misky a zalijeme třemi lžícemi mléka, které z nich vytáhne sůl. Mozzarellu osušíme a rozkrájíme na tenké plátky, máslo necháme změknout. V hrníčku vidličkou rozšleháme vejce s pěti lžícemi mléka a špetkou soli. Ančovičky vyjmeme z mléka, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme nadrobno a utřeme se změklým máslem. |
2 | Z toastového chleba odkrojíme kůrky, krajíčky namažeme ančovičkovým máslem a úhlopříčně je rozkrojíme. Na polovinu trojúhelníků položíme plátky Mozzarelly a přikryjeme zbývajícím chlebem. Sendviče vložíme do hlubší mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a necháme nasáknout. Alespoň jednou je obrátíme, chléb musí vsát všechnu tekutinu. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Tousty smažíme po částech celkem 5 minut z obou stran. Dáváme pozor, aby se Mozzarella zahřála a roztavila, nesmí se však roztékat po celé pánvi. |
4 | Opečené tousty vyjmeme z pánve, necháme okapat na papírovém ubrousku, ozdobíme je lístky bazalky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Máme-li zapékač na sendviče, zredukujeme množství použitého tuku i vaječné směsi. Na přípravu sendvičů můžeme použít i jiné druhy pečiva.