Mozzarella zapečená v toustu

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ančovičky vyjmeme z konzervy, přendáme do misky a zalijeme třemi lžícemi mléka, které z nich vytáhne sůl. Mozzarellu osušíme a rozkrájíme na tenké plátky, máslo necháme změknout. V hrníčku vidličkou rozšleháme vejce s pěti lžícemi mléka a špetkou soli. Ančovičky vyjmeme z mléka, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme nadrobno a utřeme se změklým máslem.
  • 2
    Z toastového chleba odkrojíme kůrky, krajíčky namažeme ančovičkovým máslem a úhlopříčně je rozkrojíme. Na polovinu trojúhelníků položíme plátky Mozzarelly a přikryjeme zbývajícím chlebem. Sendviče vložíme do hlubší mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a necháme nasáknout. Alespoň jednou je obrátíme, chléb musí vsát všechnu tekutinu.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Tousty smažíme po částech celkem 5 minut z obou stran. Dáváme pozor, aby se Mozzarella zahřála a roztavila, nesmí se však roztékat po celé pánvi.
  • 4
    Opečené tousty vyjmeme z pánve, necháme okapat na papírovém ubrousku, ozdobíme je lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.