Recept

Jehněčí roštěná v sójové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58639

Ingredience

800 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na marinádu
300 g Med včelí
2 polévková lžíce Sójová omáčka
2 stroužek Česnek
Na salsu
2 ks Chilli paprička zelená
2,5 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr krupice
6 ks Limetka
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Roketa
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 019kJ
24% Sacharidy 86 g
34% Tuky 25 g
3% Sodík 61 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí roštěná v sójové marinádě postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat.

2

V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit.

3

Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou.

4

Podáváme s limetkovou salsou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept