Recept

Plátky bagety zapečené se sýrem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58642

Ingredience

8 krajíc Bageta
1 polévková lžíce Créme fraiche
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rajčatový protlak
150 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 733kJ
1% Sacharidy 2 g
18% Tuky 14 g
17% Sodík 333 mg
21% Bílkoviny 12 g

Plátky bagety zapečené se sýrem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9).

2

Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem.

3

Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat.

4

Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept