Teplé vdolečky s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplé vdolečky s tymiánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58645 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
7 g | Droždí sušené |
500 g | Jogurt bílý smetanový |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Máta |
125 ml | Mléko polotučné |
275 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Okurka salátová |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 531,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Droždí sušené, Máta, Okurka salátová, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Teplé vdolečky s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Z čerstvého tymiánu otrháme lístečky a nasekáme je nahrubo. V míse smícháme mouku, sušené droždí, lžičku soli, nasekaný tymián, přidáme vejce a vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme 45 minut kynout. |
2 | Salátovou okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a lžící vybereme semínka. Oloupanou okurku nastrouháme do misky a smícháme s nadrobno pokrájenou mátou, česnekem utřeným se solí a hustým jogurtem. Dáme vychladit do ledničky. |
3 | Těsto znovu promícháme a rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu uválíme v dlaních kuličky, mírně je zploštíme dlaní a necháme ještě 15 minut kynout. |
4 | Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém bochánky zvolna osmažíme z obou stran do zlatova, celkem 8 - 10 minut. |
5 | Osmažené bochánky dáváme do mírně zahřáté trouby. Když jsou hotové všechny. naskládáme je na nahřátou mísu a ozdobíme čerstvým tymiánem. Podáváme teplé s vychlazeným okurkovým dipem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítána hodina, potřebná k vykynutí těsta.