Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Jehněčí kotlety |
20 ml | Olej rostlinný |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Anýz |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
150 g | Džem švestkový |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 782,6mg |
Vláknina | 110,5mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem švestkový, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýz, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety ve švestkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Z kotlet odstraníme tuk, potřeme švestkovou marinádou a pod fólií necháme několik hodin odležet. |
2 | Marinované kotlety položíme na rošt potřený olejem a pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu. Z každé strany kotlety grilujeme asi 7 minut, během grilování potíráme zbývající marinádou. |
3 | Maso podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí. |
4 | Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester, citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.