Recept

Jehněčí špízy v kořeněné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 58649

Ingredience

800 g Jehněčí maso
Na marinádu
2 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
80 ml Citronová šťáva
50 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Oregano
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
0% Sodík 1 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí špízy v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na jemno, bylinky nasekáme nadrobno, bobkové listy rozdrtíme. V míse promícháme suroviny na marinádu, přidáme maso a pečlivě promícháme. Pod fólií necháme maso alespoň 2 hodiny marinovat.

2

Marinované maso napícháme na jehly, položíme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme zhruba 12 minut ze všech stran. Během pečení obracíme a potíráme zbývající marinádou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept