Recept

Vepřové řízky v omáčce teriyaki

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58652

Ingredience

20 ml Olej rostlinný
700 g Vepřová kýta
Na omáčku
2 polévková lžíce Cukr třtinový
150 g Med včelí
80 ml Omáčka Teriyaki
250 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
12% Sacharidy 45 g
37% Tuky 27 g
44% Sodík 870 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové řízky v omáčce teriyaki postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.

2

Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.

3

Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept