Žemle s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle s kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58657 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Houby čerstvé |
600 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Libeček |
150 g | Lilek |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
250 g | Salát římský |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Olej rostlinný, Paprika červená, Salát římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Libeček, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žemle s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Papriky rozčtvrtíme a zbavíme semínek, houby očistíme a pokrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Změklé máslo smícháme se sušenými bylinkami a česnekem. Lilek očistíme, rozkrájíme na špalíky. |
2 | Maso a zeleninu položíme na plech, na který jsme vlili olej. Opékáme z obou stran ve středně předehřáté troubě. |
3 | Žemle rozkrojíme a potřeme bylinkovým máslem. Na spodní část žemle položíme osušený list salátu, zeleninu, maso, opět list salátu a přiklopíme vrchní částí žemle. |
Poznámka
Servírujeme teplé.