Recept

Slávky grilované se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58663

Ingredience

700 g Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
20 g Petržel - nať
60 g Sýr Parmezán
300 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 818kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 6 g
25% Sodík 498 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slávky grilované se sýrem postup přípravy receptu:

1

Slávky nasypeme do dřezu, drátěnkou z nich odstraníme všechny nečistoty a cizopasníky. Vyhodíme úlomky lastur a mušle, které nejsou pevně zavřené. Těsně před vařením stáhneme prsty z mušlí „vousy“ a vyhodíme je. Nestahujeme je předem, slávky by zahynuly a nehodily by se k jídlu – vaříme pouze živé mušle. Několikrát je propláchneme ve studené vodě.

2

Při vaření by se měly úplně otevřít. Ty, které se neotevřou, bez váhání vyhodíme. V žádném případě se je nesnažíme otvírat silou.

3

Slávky i víno dáme do kastrolu. Přikryjeme a 5 minut vaříme, než se mušle otevřou. Průběžně protřepáváme.

4

Slávky vybereme lžící s otvory. Tekutinu, ve které se mušle vařily, vylijeme.

5

Nastrouháme Parmezán, rozmačkáme česnek. V míse smícháme olej s pěti lžícemi sýra a s česnekem, směs odložíme stranou.

6

Když slávky trochu vystydnou, vyloupeme je. Neotevřené mušle vyhodíme. Křídla lastur oddělíme, polovinu jich vyhodíme, zbytek rozložíme do jedné vrstvy do velké mělké zapékací misky.

7

Do každé lastury vložíme maso slávky, na něj trochu sýrové směsi.

8

Zapékací mísu umístíme asi 10 cm pod horký gril a grilujeme asi 2 minuty, až se sýr začne tavit.

9

Posypeme zbytkem sýra a petrželkou. Podáváme teplé.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept