Recept

Kuře na marocký způsob

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 58664

Ingredience

800 g Kuřecí prsa
20 ml Olej rostlinný
Na marinádu
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koření marocké
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Na kuskus
50 g Hrozinky
300 g Kuskus
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
17% Sacharidy 62 g
143% Tuky 107 g
27% Sodík 543 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kuře na marocký způsob postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa očistíme a do každého kousku uděláme pár zářezů. Maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat. V průběhu marinování otáčíme.

2

V mezičase připravíme kuskus. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vroucí vodou a pod přikrytím necháme vodu vsáknout. Poté vaříme v páře zhruba 25 – 30 minut. Během vaření vmícháme posekané hrozinky, oříšky a máslo. Hotový kuskus držíme v teple.

3

Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a maso na předehřátém grilu pečeme asi 6 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.

4

Před podáváním do kuskusu zamícháme rajče, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky i jemně nasekaný koriandr.

5

Grilované maso šikmým řezem krájíme na plátky a podáváme s kuskusem.

6

Marinádu připravíme smícháním jemně posekané bylinky, nastrouhané citronové kůry a ostatních surovin.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept