Zeleninová omeleta s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omeleta s mušlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58677 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Brandy |
6 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Mušle v nálevu |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sójová omáčka |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 polévková lžíce | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 518,7mg |
Draslík | 685,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omeleta s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony rozpůlíme, pokrájíme na plátky, jarní cibulky rozkrájíme nadrobno, vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, brandy, vodou, solí, cukrem a sardelovou pastou. Mušle scedíme a necháme okapat. |
2 | Na oleji zpěníme cibulky, přidáme žampiony a podusíme ve vlastní šťávě, až žampiony změknou. Poté do pánve přilijeme vaječnou směs a usmažíme omeletu. Než je omeleta ztuhlá, poklademe ji mušlemi a dosmažíme pod poklicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.