Recept

Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58680

Ingredience

1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
150 ml Olej rostlinný
1,5 kávová lžička Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
Na omáčku
1,5 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Ocet estragonový
60 ml Olej rostlinný
1,5 kávová lžička Solamyl
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
40 ml Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,137 kcal
Kilojoule 4 755kJ
3% Sacharidy 12 g
135% Tuky 101 g
21% Sodík 428 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.

2

Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.

3

Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu volíme rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept