Vepřové nudličky s omeletou
55 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
 - 0,5lžíceSójová omáčka
 - 1,5lžičkySolamyl
 - 1kusCibule
 - 80gramůŽampiony - sterilované
 - 1,5lžičkyCukr krupice
 - 20mililitrůVíno bílé
 - 60mililitrůVývar drůbeží
 - 0,25lžičkaSůl
 - 60mililitrůOlej rostlinný
 
- Na omeletu
- 3kusyVejce slepičí
 - 20mililitrůVíno bílé
 - 0,25špetkaSůl
 - 40gramůMáslo čerstvé
 
 
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
57 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu očistíme a rozkrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony v octovém nálevu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Maso v míse promícháme se Solamylem a sójovou omáčkou, poté necháme pod fólií odležet.
 - 2Odleželé maso spolu s cibulí a cukrem smažíme na oleji, až maso zezlátne. Poté vmícháme žampiony, vývar a za stálého míchání dusíme na mírném plameni, až bude maso měkké a tekutina téměř vydušená. Směs stáhneme ze sporáku, držíme v teple.
 - 3Na másle usmažíme tenkou omeletu z rozšlehaných vajec s vínem a solí. Omeletu rozkrájíme na kostky o velikosti sousta a vmícháme k masu. Směs společně prohřejeme a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.