Vepřové nudličky s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nudličky s omeletou
Vepřové nudličky s omeletou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1,5 kávová lžička | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
60 ml | Víno bílé |
60 ml | Vývar drůbeží |
80 g | Žampiony - sterilované |
Na omeletu | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 350,7mg |
Draslík | 627,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 292,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony - sterilované, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové nudličky s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu očistíme a rozkrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony v octovém nálevu scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. Maso v míse promícháme se Solamylem a sójovou omáčkou, poté necháme pod fólií odležet. |
2 | Odleželé maso spolu s cibulí a cukrem smažíme na oleji, až maso zezlátne. Poté vmícháme žampiony, vývar a za stálého míchání dusíme na mírném plameni, až bude maso měkké a tekutina téměř vydušená. Směs stáhneme ze sporáku, držíme v teple. |
3 | Na másle usmažíme tenkou omeletu z rozšlehaných vajec s vínem a solí. Omeletu rozkrájíme na kostky o velikosti sousta a vmícháme k masu. Směs společně prohřejeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu volíme rýži.