Jednoduchý recept

Hovězí dušené maso s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58686

Ingredience

600 g Hovězí maso přední
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Na přípravu zeleniny
5 ks Mrkev kořen
80 ml Olej slunečnicový
600 g Rajčata
1 l Voda pitná
4 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

619% Kalorie 12,217 kcal
Kilojoule 51 117kJ
7% Sacharidy 26 g
1809% Tuky 1,357 g
23% Sodík 453 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí dušené maso s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje.

2

Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa.

3

Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže i vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept