Hovězí dušené maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené maso s rajčaty
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Na přípravu zeleniny | |
---|---|
5 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej slunečnicový |
600 g | Rajčata |
1 l | Voda pitná |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 834,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 833,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 554,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Olej slunečnicový, Sůl, Olej slunečnicový, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí dušené maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, které posypeme solí, pepřem, naklepeme a obalíme v mouce. Následně maso po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Rajčata přelijeme horkou vodou, po půl minutě opláchneme pod tekoucí studenou, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev pokrájíme na tenká kolečka a osmahneme na 80 ml rozehřátého oleje. |
2 | Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme půlku rajčat a polovinu připravené mrkve. Poté přikládáme plátky masa, které zakryjeme zbylou zeleninou. Nakonec zalijeme vývarem a vložíme do horké trouby. Zapékáme do změknutí masa. |
3 | Po upečení rozdělíme na porce, pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže i vařené brambory.