Jednoduchý recept

Dušené hovězí na víně s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58688

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso zadní
30 g Kečup ostrý
300 g Moravské uzené maso
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Rajčatový protlak
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
3 dl Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 117 mg
51% Bílkoviny 29 g

Dušené hovězí na víně s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Vložíme na tenké plátky pokrájený česnek, promícháme a přidáme na silnější proužky nakrájené maso. Opečeme, přilijeme protlak, kečup, osolíme, opepříme. Zalijeme vínem, vodou, promícháme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

2

Následně přidáme oloupané a na malé kousky rozkrájené brambory s uzeným masem. Vše podusíme do měkka, nakonec posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku. Rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Servírujeme s opečenou nebo čerstvou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept