Kornoutky nori s omeletou a okurkou
24 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 50mililitrůVývar rybí
- 25mililitrůOmáčka sojová světlá
- 25gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůOkurka salátová
- 30gramůŘasa Nori
- 150gramůRýže dušená
- 8gramůWasabi pasta
- 20gramůŘeřicha
- 25mililitrůVíno rýžové čínské
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
679 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
- 2Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
- 3Upravíme na dezertní talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.