Jednoduchý recept

Hovězí kýta s lečem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58707

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
600 g Hovězí kýta
700 g Lečo sterilované
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 268kJ
6% Sacharidy 22 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 443 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí kýta s lečem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v mouce. V teflonovém hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme po obou stranách a vyndáme z hrnce. Na zbylém rozpáleném sádle v hrnci osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou. Vložíme zpátky maso, hrnec přiklopíme a vaříme 30 minut do měkka.

2

Měkké maso opět vybereme z omáčky, přidáme lečo. Zamícháme, vložíme oloupaný a na tenká kolečka pokrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, dochutíme pepřem. Dusíme do změknutí zeleninového leča.

3

Na jednotlivé talíře rozdělíme připravené lečo, na něj poklademe teplé plátky masa. Nakonec přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako hlavní teplé jídlo. Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept