Kornoutky nori s grilovaným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky nori s grilovaným lososem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58708 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Losos - filety |
40 g | Okurka salátová |
40 g | Řasa Nori |
60 g | Ředkev Takuan |
60 g | Řeřicha |
200 g | Rýže dušená |
10 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 230,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Okurka salátová, Řeřicha, Rýže dušená, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řasa Nori, Ředkev Takuan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky nori s grilovaným lososem postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme stranou a necháme vychladnout. Salátovou okurku pokrájíme na nudličky, ředkev na slabé plátky, řeřichu sekáme nadrobno. Plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme okurku, ředkev, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.
To zní skvěle Musíme vyzkoušet