Ananasové muffiny

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobení
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 100gramůAnanas kandovaný
  • Na vytření a vysypání formiček
  • Poleva
    • 3lžíceAnanasová šťáva
    • 1lžíceLikér pomerančový
    • 2gramyCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený) dobře omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a pomeranč vymačkáme do sklenice. Ananas z kompotu scedíme, šťávu zachytíme a ananas následně pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry a směs promícháme. Ve druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Poté přidáme 1 dl pomerančové šťávy, bílý jogurt, následně znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs a nakonec ananas. Bílky šleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků.
  • 4
    Připravíme polevu: v misce dohladka vymícháme moučkový cukr s přecezenou ananasovou šťávou a likérem. Vychladlé muffiny potřeme polevou, do středu vložíme kandovaný ananas a polevu necháme zatuhnout. Poté muffiny posypeme zlehka moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.