Recept

Bramborové knedlíky ze spařené krupice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5872

Ingredience

800 g Brambory vařené
0,3 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
27% Sacharidy 98 g
25% Tuky 18 g
37% Sodík 735 mg
31% Bílkoviny 17 g

Bramborové knedlíky ze spařené krupice postup přípravy receptu:

1

Předem uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, v míse osolíme a zasypeme krupicí. Přelijeme vařícím mlékem a počkáme, až krupice nabobtná.

2

Potom těsto dobře rozetřeme, přidáme vejce a na kostičky nakrájené, osmažené žemle. Přidáme trochu hrubé mouky a zapracujeme.

3

Z těsta tvoříme malé knedlíky a vaříme je 10 minut. Hotové knedlíky mastíme osmaženou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept