Telecí řízky se smetanou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se smetanou a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
4 ks | Telecí kýta |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 428,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se smetanou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. |
2 | Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na másle, přidáme k ní nakrájené hříbky, zaprášíme lžičkou hladké mouky a vložíme řízky. Řízky dusíme přikryté do poloměkka, přidáme k nim oloupaná rajčata, opepříme a necháme dodusit. |
3 | Kyselou smetanu rozkvedláme s hrubou moukou, přilijeme ji k masu a chvilku povaříme. |
4 | Hotové řízky posypeme nasekanou petrželovou natí. |
5 | Jako přílohy jsou vhodné brambory sypané petrželovou natí, rýže, těstoviny, nočky. |