Recept

Pomerančová omáčka ke kuřeti

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58731
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
3 ks Pomeranče
150 ml Víno červené
450 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
7% Sacharidy 26 g
7% Tuky 6 g
18% Sodík 355 mg
6% Bílkoviny 4 g

Pomerančová omáčka ke kuřeti postup přípravy receptu:

1

Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dva zbývající pomeranče zbavíme kůry, rozdělíme na jednotlivé dílky, oloupeme, zbavíme jader a pokrájíme na kousky.

2

Cibuli i mrkev oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolku rozehřejeme 50 g másla, na kterém osmahneme cibuli s mrkví. Po 3 minutách přidáme lžíci mouky a 2 minuty mícháme. Poté stáhneme z plotýnky a vmícháme 450 ml drůbežího vývaru. Za občasného zamíchání povaříme, až se objem tekutin sníží na polovinu. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu z pomeranče, 2 lžíce rybízového želé, přilijeme 150 ml červeného vína, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme připravené kousky pomeranče a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept