Mexická krůtí stehna v ostré omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická krůtí stehna v ostré omáčce
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz |
100 g | Arašídy |
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
50 g | Čokoláda hořká |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 kávová lžička | Koriandr |
1000 g | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Máslo arašídové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Čokoláda hořká, Hřebíček, Krůtí stehna, Máslo arašídové, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Anýz, Koriandr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická krůtí stehna v ostré omáčce postup přípravy receptu:
1 | Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4). |
2 | Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda. |
3 | Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme. |
4 | Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme. |
5 | Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut. |
6 | Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.